Afbeelding
covid19 en bouw, hoogwerker

OP BEZOEK BIJ VERPLEEGHUIS TIJDENS CORONACRISIS

bouw
Op 18 maart heeft het kabinet het besluit genomen om verpleeghuizen te sluiten voor bezoekers, om besmetting met corona te voorkomen. 
Een week na deze aankondiging werd Riwal benaderd door Cor de Graag, met de vraag of wij hem konden helpen, zodat hij zijn moeder in verpleeghuis Crabbehoven in Dordrecht kon zien en spreken. Natuurlijk wilden wij hieraan meewerken, mits voldaan kan worden aan de veiligheids- en coronamaatregelen. 
Veiligheid is en blijft de hoogste prioriteit van Riwal! Om het bezoek mogelijk te maken is een Riwal medewerker eerst naar de locatie gegaan om  een opname van de omgeving uit te voeren, waarna vervolgens een TRA (Taak Risico Analyse) is gemaakt, zodat tijdens het bezoek voldaan kan worden aan alle veiligheids- en coronamaatregelen. Een schaarhoogwerker met een werkbak van minimaal 2,5 meter lang, zorgt er voor dat een medewerker van Riwal (die vanuit de werkbak de hoogwerker bedient) en de bezoeker de gepaste afstand van 1,5 meter kunnen houden. 
“Binnen Riwal waren we al aan het nadenken over hoe we mensen in deze tijden op efficiënte en veilige wijze kunnen helpen. Het verzoek van Cor de Graag kwam precies op het juiste moment. We vinden het fijn dat we in deze tijd enige verlichting kunnen bieden en zijn inmiddels al door verschillende verzorgingstehuizen benaderd. We staan open voor deze verzoeken, maar alleen als het binnen de mogelijkheden past, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Dat is onze hoogste prioriteit”, aldus Glenn Verburg, Algemeen Directeur Riwal Hoogwerkers.
Bekijk hier de video’s die gemaakt zijn door: het Algemeen Dagblad RTV Dordrecht