Checkpoint wielmoerindicatoren

bouw
Heeft u zich wel eens afgevraagd, terwijl u naar de wielen van een vrachtwagen keek, waar die fluor gele pijltjes voor zijn? Dit zijn indicatoren die een visuele waarschuwing geven bij loszittende wielbouten en -moeren. Ze zijn bedacht door de firma Checkpoint en helpen eventuele wieldefecten en erger te voorkomen.
Alleen al in het Verenigd Koninkrijk vinden er jaarlijks gemiddeld 11.000 verkeersongevallen plaats waarbij wieldefecten een rol spelen. Daarbij gaat het in 400 gevallen om losgeraakte wielen (bron: Transport Research Laboratory).  Slechts 68% van de chauffeurs voert dagelijks veiligheidscontroles uit en 5% controleert hun wielen nooit, dus de gevaren omtrent de veiligheid van wielen zijn zeer reëel. De meest voorkomende oorzaken van wieldefecten zijn:
  • Buitensporige trillingen
  • Corrosie
  • Versleten/beschadigde wielbouten
  • Opgerekte schroefdraden
  • Foutieve aanhaalmomenten
  • Inconsistente veiligheidsinspecties
Tegenwoordig zijn veiligheidscontroles en onderhoud belangrijker dan ooit. Door veranderende weers- en wegomstandigheden kunnen bouwvoertuigen snel te maken krijgen met roest, vuil en schade. Ook kunnen te hoge of te lage aanhaalmomenten leiden tot opgerekte schroefdraden en mogelijk tot het afbreken van bouten - nog voordat de weg wordt opgegaan. Zonder controle kan deze schade zelfs leiden tot het losraken van bouten en wielen.
Dankzij een toegewijd team van specialisten en meer dan 30 jaar uitmuntende prestaties in de sector biedt Checkpoint een hele reeks innovatieve producten, alle onder de noemer van visuele veiligheid en preventief onderhoud. Het assortiment van Checkpoint bestaat nu uit een verscheidenheid aan producten waarmee de wielveiligheid optimaal kan worden geregeld. Bezoek onze website www.checkpoint-safety.com voor meer informatie en alle productoplossingen.