Het XGT-platform van Makita is uitgebreid met de 216 mm radiaal afkortzaag LS002GZ01. De krachtige 40 V Max accu met snellader is een belangrijke troefkaart van deze nauwkeurig werkende machine.
Het XGT-platform van Makita is uitgebreid met de 216 mm radiaal afkortzaag LS002GZ01. De krachtige 40 V Max accu met snellader is een belangrijke troefkaart van deze nauwkeurig werkende machine. mikita-afkortzaag-bouw

Deze afkortzaag op accu van Makita overtuigt elke vakman

bouw
Moeiteloos zaagt hij door dikke balken heen; stabiel en nauwkeurig verkort hij lijsten en plinten of maakt hij stroken hard materiaal op maat. Makita’s nieuwe 216 mm radiaal afkortzaag LS002GZ01 maakt namelijk gebruik van de 40 Volt Max accu’s van het hoog vermogen XGT-platform. De afkortzaag is standaard uitgerust met een Efficut zaagblad, waardoor hij sneller en zuiverder zaagt en langer blijft werken op één accu lading.
De eerste praktijktesten leverden al meteen lovende reacties op. Hij zaagt met gemak en moeiteloos, en dát op accu. Dit is wat de vakman mag verwachten van een afkortzaag, of het nu de aannemer is met zijn ruwe balken, of de interieurbouwer met zijn subtiele zichtwerk. Kortom: deze krachtige afkortzaag op accu doet in alle gevallen wat er van hem wordt verwacht.
De LS002GZ01 is de nieuwe, technisch zeer uitgebreide 216 mm XGT 40 V Max radiaal afkortzaag. Het is een blijvend zeer nauwkeurige machine door volledige nastelbaarheid. Hij heeft een constant-toerentalfunctie, waardoor deze krachtige machine altijd met een stabiele snelheid zaagt, ook in harde materialen. Erg handig in het gebruik is het schaduwlijnsysteem, waarmee de exacte zaaglijn wordt weergegeven op het te zagen materiaal.
Groot gebruiksgemak De LS002GZ01 beschikt over soft start en als veiligheidsmaatregel een motor met een elektronische rem, waardoor het zaagblad snel stilstaat. Voor het zeer nauwkeurig rechtop zagen van lijsten en (hoge) plinten wordt gebruik gemaakt van Makita’s Deep and eXact cutting Technologie (DXT). Als verstek- en kantelzaag is hij zowel naar links als naar rechts instelbaar en biedt hij uiteraard ook zagen onder dubbel verstek. De maximale zaagcapaciteit onder 45 graden is 70 x 220. Rechtop onder 0 graden is dat 70 x 312 mm.
Om de werkruimte maximaal te benutten heeft de afkortzaag een uniek geleidingssysteem: de rails blijven op hun plaats, terwijl de zaagkop er langs schuift. De hoge aanslag zorgt voor meer stabiliteit, zeker bij dikkere materialen. De afkortzaag is voorzien van het bekende Auto-start Wireless System (AWS) van Makita, dat zorgdraagt voor draadloze communicatie tussen accu machine en accu stofzuiger. Om de werkomgeving schoon te maken kan een eveneens met AWS uitgeruste stofzuiger via de knop op de zaagmachine worden ingeschakeld, zonder dat de zaag zelf wordt gebruikt. De stofafzuiging werkt optimaal dankzij twee verschillende stofpoorten. Meer informatie op: www.makita.nl/artikel/ls002gz01.html.
Efficut zaagblad standaard meegeleverd Standaard meegeleverd wordt Efficut zaagblad E-06971 met specificaties 216x30x2,0-45T-10g. Dit zaagblad is geschikt voor invalzagen en heeft een dikte van slechts 2 mm. Die geringe dikte zorgt voor snel en efficiënt zagen van gemelamineerde spaanplaat, MDF en hout en zorgt voor een aanzienlijk lagere stofproductie.
Dankzij een nieuw tandontwerp is de Efficut een bijzonder efficiënt cirkelzaagblad. De tand heeft namelijk een holle uitsnede en daardoor een kleiner raakvlak met het te verspanen materiaal. De tand is scherper én kan door de holling de verspaning beter kwijt. Lasersleuven zorgen voor een reductie in trillingen en geluid. De tanden zijn voorzien van een teflon coating tegen roestvorming en tegen het kleven van lijmhoudende materialen. Kijk voor meer informatie op www.makita.nl/kenniscentrum/efficut.html.
Accu’s en opladers Afkortzaag LS002GZ01 wordt in een doos geleverd zonder accu en lader. Voor deze machine zijn XGT 40 V Max accu’s beschikbaar van 2,5 en 4,0 Ah, met bijbehorende oplader XGT DC40RA. Oplaadtijd bij 4,0 Ah bedraagt 45 miniuten, bij 2,5 Ah 28 minuten.
Hoger vermogen platform Makita’s nieuwe XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu’s met een hoog vermogen: de 40 V Max accu’s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu’s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu’s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht - maken van XGT een zeer betrouwbaar platform. Meer informatie: www.makita.nl/xgt/40-v-max-xgt.html.
Makita gaat het XGT-platform de komende jaren verder uitrollen. Eind van het jaar zijn naar verwachting zo’n 100 machines beschikbaar, met de kanttekening dat Covid-19 de productie niet te veel moet verstoren.