Harry Hertsenberg (directeur Infra Van Werven), Fred-Jan Moll (regiodirecteur Wegen Oost BAM) en Rino ter Wal (projectleider BAM)
Harry Hertsenberg (directeur Infra Van Werven), Fred-Jan Moll (regiodirecteur Wegen Oost BAM) en Rino ter Wal (projectleider BAM)

Van Werven en BAM samen emissieloos aan de slag in Nunspeet

bouw

Van Werven gaat de komende vier jaar samen met BAM Infra Nederland emissieloos werken aan een bouwproject in gemeente Nunspeet. Hiervoor tekenen de twee bedrijven op dinsdag 20 december 2022 een samenwerking. Met deze handtekening onderschrijven zij een langdurige samenwerking in het behalen van de doelstelling in emissieloos werken.

Van Werven verhuurt voor dit grootschalige project in Nunspeet twee elektrische graafmachines voor een duur van vier jaar. Daarnaast leveren zij een oplossing voor de stroomvoorziening door het aanbieden van mobiele accuboxen voor het opladen van deze machines. Deze accuboxen worden opgeladen op de energiehub van Van Werven in Oldebroek en emissieloos getransporteerd.

Energiehub Van Werven heeft fors geïnvesteerd in laadpunten voor elektrische machines en voertuigen. Naast ‘gewone’ laadpunten beschikken ze ook over twee snellaad-oplossingen. Naast het leveren van elektrische machines en laad-oplossingen, zullen medewerkers ook emissieloos van en naar het werk gaan, met elektrische personenauto’s.

Duurzame partner Fred-Jan Moll, regiodirecteur bij Bam Infra Nederland: “Als duurzaam bouwbedrijf zoeken we continu naar mogelijkheden om verder te verduurzamen en zo een positieve milieu-impact te hebben op en in onze omgeving. In Van Werven hebben wij een duurzame partner gevonden om een positieve bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze opdrachtgevers door schoner te bouwen. Met de innovaties van Van Werven kunnen wij rekenen op een solide samenwerking voor de komende jaren.”

Voor Van Werven is dit het eerste grote emissieloze bouwproject op de Veluwe. Harry Hertsenberg, directeur Infra Van Werven: “We zijn trots dat we dit project op ‘onze grond’ mogen uitvoeren. Dit is de toekomst voor ons werk en wij willen daarin onze nek uitsteken. Alleen dan kunnen we de transitie met elkaar maken. We moeten blijven samenwerken aan échte oplossingen.”