unsplash
unsplash unsplash

Vijf tips om je wifi te verbeteren bij verbouwingen

bouw

Heb je plannen om je huis een make-over te geven? Dan is het ook het uitgelezen moment om tegelijk je wifi verbinding te optimaliseren. We hebben voor jou enkele tips op een rij gezet. Deze zouden je draadloze verbinding in je huis aanzienlijk moeten verbeteren. Met onze raadgevingen zul je in je hele huis over een degelijke internetverbinding kunnen beschikken. Ook wanneer je een nieuwe woning plant blijven deze tips een waardevolle leidraad om later niet te gaan sakkeren. Je kunt wel een wifi versterker aanschaffen. Dat is echter een noodoplossing. De juiste voorzieningen zijn veel doeltreffender.


Top vijf tips

Lees deze raadgevingen voor je aan de werken begint. Een goede planning is meer dan het halve werk.


1.   Denk na over de installatie

Het is je internetprovider die de aansluiting zal maken. Jij bepaalt echter waar die moet komen. Bij verbouwingen zal dat aansluitpunt er waarschijnlijk al zijn. Je kunt wel met je provider afspreken om dat aansluitpunt te verplaatsen wanneer nodig. Hier wordt misschien wel een kost voor aangerekend, maar het kan je later veel frustraties besparen.

Bij sommigen is die aansluiting nu in de garage of in een technische ruimte. Als ook zoals meestal de modem daar staat kan dit voor connectieproblemen zorgen. Niets is zo vervelend wanneer je bij je casino een spelletje Build the Bank slot of een ander spel speelt, en je spel wordt steeds onderbroken. Of je kijkt een film via streaming en om de haverklap wordt de vertoning onderbroken.


2.   Voorzie voldoende aansluitpunten

Wanneer je toch nieuwe elektriciteit installeert, kun je veel van deze problemen verhelpen door gelijk ook UTP-kabels te trekken. Die vertrekken vanuit het aansluitpunt en worden op je binnenkomende verbinding aangesloten. Er wordt dan naast een stopcontact ook een contactpunt voor UTP voorzien. Hier kun je dan alle toestellen of routers op aansluiten die je met het internet wilt verbinden. Denk aan een vaste computer of een televisie die niet over wifi beschikt.

Wanneer je een tuin of terras hebt is het ook geen slecht idee om daar een aansluiting te voorzien. Je kunt er een extra router op aansluiten waardoor je ook in de tuin over een sterk signaal beschikt. Leuk bij tuinfeesten of op een zonnige luie zondagmiddag.


3.   Plaats de modem centraal

Ben je niet altijd in de mogelijkheid om nieuwe contactpunten te voorzien, stel de modem dan niet ergens verdekt op. Plaats de modem centraal, en niet ergens in een bezemkast of een kamertje dat steevast afgesloten is. Kijk voor de meest centrale plaats in je huis, op die manier bestrijk je het meeste gebied. De modems van vandaag zijn niet meer die lompe, lelijke bakjes van 15 jaar geleden. Ze zijn meestal smaakvol ontworpen en in verschillende kleuren beschikbaar.


4.   Pas op voor stoorzenders

In je huis zijn dikwijls nog toestellen die via draadloze golven verbinding maken. Dat kan een babyfoon zijn of een speaker die via Bluetooth verbonden is. Zelf de microgolfoven kan voor een storing in je wifi netwerk zorgen. Ze zullen je verbinding verzwakken. Zoek dus best uit door een voor een die toestellen uit te schakelen en dan je verbinding iedere keer te controleren.


5.   Maak tijdig je afspraak met je provider

Wanneer je provider ook werken moet uitvoeren kun je maar beter op tijd een afspraak vastleggen. Je moet beseffen dat je niet de enige klant bent die om bijstand vraagt. Een goede organisatie vooraf zal ervoor zorgen dat je meteen van je nieuwe wifi verbinding kunt gebruikmaken. Niets zo leuk als na het zware werk in je luie zetel te ploffen en probleemloos van het internet te kunnen genieten.