|
| |

Elektrische mobiliteit, een logische stap voorwaarts

gww

Hét thema van de uitnodiging van Luyckx en KTEG op Matexpo van dit jaar is: “Zero emissie in de 8 tot 10 ton graafmachine”. Het sluit naadloos aan op de première van de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte graafmachine en bijhorend snellaadstation. Klaar voor elke werf!

Betrouwbaarheid op elk moment “De ZE85 brengt elektrische mobiliteit naar de bouwwerf” stelt Harald Thum, Directeur van KTEG GmbH.“ De doorslaggevende factor tijdens de ontwikkeling was voor ons betrouwbaarheid. 

Er bestonden dan ook nog te veel twijfels rond de batterij-aangedreven bouwmachines. Die twijfel wilden we met de ZE85 voorgoed wegnemen. En wat kan ik zeggen? De machine heeft zelfs meer vermogen dan een vergelijkbaar dieselmodel. Bovendien heb je op elk moment én onmiddellijk 100% koppel beschikbaar. En met één volle batterij kan je rekenen op ten minste 4 uur continu gebruik of tot 7 uur bij intervalwerk. Mooi meegenomen is uiteraard ook dat het intensieve onderhoud van een dieselmotor wegvalt. 

Bewezen comfort De ZE85 is gebaseerd op de beproefde ZX85US-6 van Hitachi. Daarmee beschikt de machine over een luchtgeveerde, verwarmde Grammer-stoel, camerabewaking achteraan, proportionele joysticks en een multifunctioneel 7-inch display. Dat levert een aangename bediening op en zorgt tegelijk voor heel wat comfort.

Een praktische oplossing voor de bouwwerf Het laadmanagementsysteem van de ZE85 is slim ontworpen en gebaseerd op beproefde batterijsystemen uit de voertuigenindustrie. Je laadt hem via de werfstroom met 32 of 63 ampère op, heel gemakkelijk, zelfs bij sloopwerkzaamheden binnen. Bij zware werkbelasting of een grote actieradius zoals in de wegenbouw, kies je voor de snellaadmodus. In slechts 45 minuten is de machine opgeladen. Dat is ongeveer de tijd van een lunchpauze. 

De KTEG powertree, een mobiele bufferopslagunit, maakt het trouwens mogelijk om ook op afgelegen bouwwerven met weinig infrastructuur mobiel en emissievrij op te laden. Ook deze première is voor Matexpo. “KTEG maakt elektrische mobiliteit eindelijk geschikt voor bouwwerven”, zegt een opgetogen Jos Luyckx. “Wij zijn er trots op dat wij deze innovatie als eerste aan onze klanten en het grote publiek kunnen presenteren. We kijken alvast uit naar de vele boeiende gesprekken op Matexpo.”

Abdijlaan 33, 2960 Brecht +32 3 313 95 51    info@luyckx.be www.luyckx.be

|