Afbeelding

Beequip realiseert recordgroei door onderscheidend in te spelen op trends in de markt

gww
Waar traditionele financiers afgelopen jaar grotendeels terughoudend waren met het verstrekken van financieringen aan het mkb, boekte equipment lease specialist Beequip een recordproductie. Partner en medeoprichter Joris Linders: ‘’Met onze onderscheidende aanpak hebben we ook in deze onzekere tijd veel ondernemers kunnen helpen groeien. Dit is met name gelukt doordat ons bedrijfsmodel aansluit op de trends in de markt.’’
Stijgend marktaandeel non-bancaire financiers Het marktaandeel van non-bancaire spelers binnen de zakelijke financieringsmarkt is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Volgens de CBS Financieringsmonitor van 2021 is 34% van de succesvolle financieringsaanvragen door het mkb exclusief bij non-bancaire financiers gedaan. Rinaldo Zopfi, CFRO van Beequip, ziet deze beweging ook terug in de cijfers van het afgelopen jaar. Zopfi: “Ondanks de coronapandemie hebben we in 2021 een record gerealiseerd, door €500 miljoen aan kapitaal te verstrekken om het MKB te helpen ondernemen. Dat is een stijging van 55% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook hebben we inmiddels meer dan 3.000 actieve klanten en het worden er elk uur meer.”
Toenemende vraag naar gespreid betalen Naast de toenemende belangstelling voor alternatieve vormen van financiering, neemt ook de specifieke vraag naar gespreid betalen toe. Dit is een trend die we al langer zien in de B2C markt, daar is het al heel gebruikelijk om te kopen op afbetaling (bijv. mobiele telefoons bij een telefoonabonnement) of te betalen voor gebruik in plaats van bezit (bijv. Swapfiets). Deze interesse begint nu ook effect te hebben op de zakelijke markt, te zien aan de groeiende vraag naar leasen als alternatief voor zelf kopen. Beequip ziet deze ontwikkeling terug in de sterke stijging in het aantal lease aanvragen.
Corona stimuleert digitalisering Een derde trend, die wordt versterkt door de pandemie met het vele online kopen en thuiswerken als gevolg, is de algemene gewenning aan digitalisatie en het gebruiksgemak hiervan. Ook binnen de financiële dienstverlening willen steeds meer ondernemers hun zaken eenvoudig digitaal regelen. Als fintech speler in de leasemarkt profiteert Beequip van deze ontwikkeling. Het aantal leases aangevraagd via beequip.nl is meer dan verdubbeld en van de persoonlijke selfservice omgeving “MijnBeequip” werd veelvuldig gebruik gemaakt.
Steeds meer interesse in verduurzaming en elektrisch materieel Een trend die vanuit de overheid steeds meer gestimuleerd wordt, is verduurzaming van materieel en bedrijfsprocessen. De vraag naar elektrisch aangedreven materieel, zoals elektrische bedrijfswagens, is dan ook flink toegenomen. Beequip benut deze trend door financieringen voor elektrisch equipment aan te bieden. En stimuleert daarnaast de circulaire economie door het leasen van gebruikt materieel mogelijk te maken. Tevens helpt Beequip het mkb met verduurzamen door het herfinancieren van eigen materieel. Met de dagwaarde die men ontvangt via ‘sale & lease back’, kan een ondernemer bijvoorbeeld de gewenste zonnepanelen aankopen.
Ambities voor 2022 Naar verwachting zullen de genoemde trends zich aankomend jaar alleen nog maar sterker ontwikkelen. De strategische focus van Beequip is daarom ook voor 2022 toegespitst op bovenstaande onderwerpen. Zo wil fintech-speler Beequip met digitalisering de processen verder automatiseren en versnellen. Volgens Jasper van Tongeren, CTO van Beequip, is dit niet alleen cruciaal voor het verhogen van efficiëntie, maar maakt het ook een groot verschil voor de klanttevredenheid. Van Tongeren: “Als de klant alle nodige informatie online indient en alle lichten op groen staan bij onze automatische checks, is het nu al mogelijk om een lease op de dag van aanvraag meteen uit te betalen. Dat is voor ondernemers die snel moeten handelen echt een uitkomst.‘’
Ook Linders benadrukt de grote ambities voor 2022: ‘’We willen ons marktaandeel in Nederland verder doen stijgen, en hebben bovendien steeds meer focus op de rest van Europa en Noord-Amerika. Het doel is om met Beequip ook buitenlandse ondernemers te helpen groeien.’’
Beequip in het kort Beequip is dé equipment lease specialist voor zwaar materieel, vaar- en voertuigen. De missie van Beequip is om het MKB, de motor van de Nederlandse economie, te helpen met hun ondernemerschap. Daarom biedt zij ondernemers lease-oplossingen voor het aanschaffen van (gebruikt en nieuw) materieel en voor het vrijmaken van werkkapitaal door het herfinancieren van eigen materieel. To BEE EQUIPPED!
Voor meer informatie: www.beequip.nl