Afbeelding
topcable-solar-groene energie

Top Cable stapt volledig in solar-zelfopwekking

installatie
In een beslissende stap in zijn groene engagement #MovingGreen heeft Top Cable in februari jl. een fotovoltaïsche installatie in gebruik genomen op het dak van zijn fabriek voor elektrische kabels in Sallent (Barcelona).
Het is een installatie met een productiecapaciteit van 1,9 MW, die in een groot deel van de energiebehoeften van de fabriek moet voorzien. Top Cable heeft een installatie voor zelfvoorziening met zonne-energie geïnstalleerd op het dak van zijn fabriek in Sallent. Een actie die haar strategisch transformatieplan versnelt om een bedrijf te worden dat steeds meer rekening houdt met het milieu door gebruik te maken van groene stroom, hernieuwbare energiebronnen en voortdurende verbetering in haar kabelproductie- en marketingcyclus.
100.000 METER SOLARKABEL De installatie op het dak van de fabriek van Sallent telt bijna 100.000 meter kabel voor zonne-installaties en meer dan 5.000 fotovoltaïsche panelen van de nieuwe generatie. De installatie heeft een productiecapaciteit van 1,9 MW en is daarmee een van de grootste zelfbedieningsinstallaties in Catalonië.
ISO 14.000 DUURZAAMHEIDSCERTIFICAAT In de eerste fase van het strategisch duurzaamheidsplan, dat eind vorig jaar werd afgerond, werden in alle fabrieken van de onderneming diverse acties uitgevoerd, zoals het verbeteren van de efficiëntie van isolatie- en airconditioningsystemen, het overschakelen van traditionele verlichting op LED’s, het vervangen van dieselstieren door hun elektrische equivalenten en het optimaliseren van interne logistieke bewegingen tussen magazijnen. Naast deze initiatieven beschikt de onderneming reeds over een ISO 14.000-certificaat.
100% GEBRUIK VAN GROENE ENERGIE Momenteel heeft alle elektriciteit die Top Cable in haar vestigingen in Spanje verbruikt, een certificaat dat de oorsprong van 100% hernieuwbare energie garandeert.
TOP CABLE HOLLAND Top Cable is sterk vertegenwoordigd op de Nederlandse markt, een van de meest strategische in Europa voor het bedrijf. Al meer dan 25 jaar levert zij elektrische kabels aan de belangrijkste distributeurs van elektrisch materiaal in Nederland.
Voor meer informatie: www.topcable.com
https://www.youtube.com/watch?v=2MyRpXBsVz0