||
|| ||

Belimo en Binnenklimaat Nederland bundelen krachten

installatie

Met het lidmaatschap van Belimo is voor Binnenklimaat Nederland een belangrijke partner aangesloten om een gezond binnenklimaat te realiseren. Belimo is wereldmarktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van onder andere aandrijvingen, regelafsluiters en sensoren. Deze producten zijn essentieel voor het juist (in)regelen en monitoren van klimaatinstallaties in gebouwen.

Wouter Wijma, voorzitter Binnenklimaat Nederland en Richard Daamen, managing director bij Belimo, delen een gezamenlijke missie: een gezond binnenklimaat realiseren in woningen, gebouwen en scholen. Meet- en regeltechniek is een belangrijk onderdeel daarvan. Wijma: “We kennen Belimo al vanuit de markt - een aantal leden van Binnenklimaat Nederland werkt nauw met ze samen - en hun lidmaatschap is voor onze branche een belangrijke aanvulling op de missie om een gezond binnenklimaat te realiseren. Hierin kunnen we elkaar versterken.”

Daamen: “Er is – mede door corona – in de afgelopen jaren veel meer aandacht gekomen voor het binnenklimaat, maar er moet nog een hoop gebeuren. Met het lidmaatschap van Binnenklimaat Nederland verplicht je jezelf om het samen nog beter voor elkaar te krijgen, daar wil ik graag aan bijdragen. Binnenklimaat Nederland is daarvoor een mooi platform. We kunnen van elkaar leren en samen onze boodschap vertellen.”

Belimo is ook een van de initiatiefnemers van het Vakcentrum Binnenklimaattechniek voor de utiliteit aan het ROVC in Ede. Met deze praktijkgerichte opleiding wordt de monteur van de toekomst op het gebied van klimaattechniek opgeleid. Kennis en kunde die de sector nodig heeft om aan de groeiende vraag naar een gezond binnenklimaat te kunnen voldoen.

Over Belimo Belimo is de wereldwijde marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van veldapparatuur voor de energie-efficiënte besturing van klimaatinstallaties. De focus ligt op klepaandrijvingen, regelkleppen, sensoren en meters. Het bedrijf werd opgericht in 1975 en heeft circa 2.000 werknemers in meer dan 80 landen en is sinds 1995 genoteerd aan de Zwitserse beurs (SIX). De door Belimo ontwikkelde klantgerichte CESIM-methode voor het optimaliseren van de gebouwtechniek met sensoren, regelkleppen en klepaandrijvingen zorgt ervoor dat de producten een grote invloed hebben op het comfort, het energieverbruik, de veiligheid, de installatie en het onderhoud in gebouwen.

Over Binnenklimaat Nederland Binnenklimaat Nederland zet zich als ambitieuze en actieve vereniging in om een gezond binnenklimaat te realiseren. De aangesloten leden zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverlenende organisaties van ventilatie- en filtersystemen, lucht- en klimaattechnologie en producten en diensten op het gebied van koelen en verwarmen. De leden zijn actief binnen alle sectoren, waaronder wonen, werken, leren, verzorgen en recreëren.

||
||