Maximale ontwerpvrijheid glazuurbaksteen brengt gevel tot leven

renovatie

De mogelijkheden en toepassingen om bij nieuwbouw en renovatie met glazuurbakstenen een verrassend gevelbeeld te creëren zijn vrijwel eindeloos. En bij restauraties helpen ze het project in oude luister te herstellen. Wienerberger biedt drie series die elk hun eigen karakter hebben. Ze geven maximale ontwerpvrijheid voor een unieke gevel met eigen uitstraling.

Met keramische glazuurstenen krijgt een gebouw kracht en uitstraling, in nieuwbouw, renovatie en restauratie. Het glanzend vlak spreekt een levendige, kleurrijke taal die aan gevels en muren karakter toevoegt. Glazuurbakstenen zijn niet nieuw voor Wienerberger, het bedrijf levert al de gladde, effen Crystal. Nu zijn twee nieuwe typen glazuurstenen ontwikkeld: de Pearl en Mineral. Drie series die een gevel tot leven kunnen brengen dankzij maximale ontwerpvrijheid.
[caption id=” align=”alignnone” width=”650”] De drie series glazuurbakstenen van Wienerberger geven maximale ontwerpvrijheid voor een unieke gevel met eigen uitstraling.[/caption] Pearl, Mineral en Crystal De Pearl-serie biedt gladde glazuurbakstenen met een pareleffect voor een wat zachtere uitstraling. De Mineral-serie staat voor robuuste, authentieke glazuurbakstenen met zichtbare en voelbare onregelmatigheden. De Crystal-serie zijn glazuurbakstenen in krachtige, effen kleuren met een luxe hoogglanseffect. De series Crystal en Pearl worden geproduceerd in waalformaat en Engels formaat, de Mineral alleen in waalformaat. Alle series worden uitgevoerd in strengpers. Elke serie heeft een eigen karakter en vrijwel iedere RAL-kleur is mogelijk. Tevens kunnen bestaande glazuurbakstenen exact worden gekopieerd en kan het glazuur van de bakstenen van een speciaal effect worden voorzien, bijvoorbeeld metallic. 
[caption id=” align=”alignnone” width=”650”] Na een ingrijpende verbouwing straalt de Beurs van Berlage weer, mede dankzij oude en nieuwe glazuurbakstenen, door elkaar heen gebruikt.[/caption]