rendement per verfmerk

In de verfmarkt zijn er veel verchillende merken actief. De prijzen verschillen van goedkoop naar wat prijziger. Maar verf is verf, toch? Nee, er zit een groot verschil in de kwaliteit en het eindresultaat van verschillende merken muurverf. In dit artikel komen er twee verschillende merken aan bod: Sikkens en Farrow & Ball. Deze gaan we vergelijken en er wordt gekeken of het prijsverschil uiteindelijk echt zo groot is.

Sikkens vs Farrow & Ball
U heeft vast wel eens gehoord van het merk Sikkens. Ze zijn al lang actief in de Nederlandse verfmarkt en staan vooral bekend om haar proffesionele verven. Vele professionele schilders maken namelijk gebruik van dit merk. Ze bieden een ruim assortiment kleuren aan in veel verschillende soorten verf, zoals: schrobvast, mat, glanzend, et cetera.

Dit Britse merk heeft de beste reputatie in de markt. De verf staat bekend om de extreme kleurdiepte en complexiteit. Deze verf heeft de eigenschap om te gaan spelen met het licht, waardoor er gedurende de dag een prachtig schouwspel op uw muren vormt. De verf geeft een onvergelijkbaar eindresultaat, met een zeer matte finish. Op onderstaande afbeelding ziet u de Farrow and Ball Green Smoke. Om deze twee gerenomeerde verfmerken goed te kunnen vergelijken gaan we het rendement en dekkingsgraad van beide merken onder de loep nemen

Welke verf is nu eigenlijk duurder?
De verf van Farrow & Ball hoeft niet altijd duurder te zijn dan die van Sikkens. We nemen bovenstaande Green Smoke als voorbeeld om het rendement te vergelijken. Wanneer de verf van Sikkens gemengd wordt in deze kleur is de prijs €107,10 per 5 liter. De originele kleur van het Britse merk kost per 5 liter €150,-. In eerste instantie lijkt de originele verf het duurst, maar hier wordt het rendement niet in meegenomen.

Met de originele verf kun je namelijk 70m² bedekken, tegenover 50m² wanneer deze gemengd wordt. Dit komt neer op een prijs van €2,14 per vierkante meter voor de originele verf en een prijs van €2,15 voor de gemengde variant. Bovendien zal de kleur altijd afwijken wanneer deze gemengd wordt en zullen de unieke eigenschappen van de verf verdwijnen.

Lichte vs donkere verf
Echter moeten we hier wel bijzetten dat de dekkingsgraad verschilt per kleur. We hebben naast de Green Smoke, namelijk een lichte kleur vergeleken. Op onderstaande afbeelding ziet u de Wimborne White van Farrow and Ball.

De originele verf, waarbij de kleurechtheid gegarandeerd wordt, kost weer €150,- tegenover een prijs van €85,65 wanneer deze gemengd wordt. Wanneer we deze gaan vergelijken komen we omgerekend uit op een prijs van weer €2,14 per m² tegenover een prijs van €1,71. Dit zou betekenen dat donkerdere kleuren voordeliger zijn van een merk in een hogere klasse dan van een ‘goedkoper’ merk. Echter kan dit bij lichtere kleuren dus anders zijn.

Zo verschilt de dekkingsgraad per iedere kleur en ieder merk. Het is dus afhankelijk van uw situatie en voorkeuren welk merk een voordeligere keuze is voor u. Het is interessant om hier van te voren goed naar te kijken. Zo zijn er nog veel meer merkwaardige bouw nieuwtjes die uw portemonnee een hoop geld kunnen besparen.

verfwaaier-beste verf