TOTAL RUBIA-bouwtransport

Totaalaanbieder Total Nederland houdt transportbedrijven en andere ondernemingen met een transporttak mobiel en soepel. Motoroliën en hydraulische oliën spelen hierin een belangrijke rol, maar het bedrijf levert meer producten & services. Ook helpt Total Nederland als mobiliteitspartner haar klanten op alle mogelijke fronten met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen.

Total Nederland levert onder andere brandstoffen, smeermiddelen, olie-analyses, asfalt, tankpassen, elektriciteit, gas en een eigen zonnepanelenlijn. Hiermee levert Total een bijdrage aan de energietransitie en aan duurzaam transport.

Motorolie
Martijn van der Steuijt werkt bij Total als Key Account Manager Lubricants Automotive Heavy Duty. Over het gebruik van motorolie zoals die van TOTAL RUBIA legt hij het volgende uit: ‘De producten van TOTAL RUBIA vormen een resistente laag op de metalen oppervlakten van mechanische onderdelen, die onderhevig zijn aan hoge druk en extreme temperaturen. Dankzij de speciale antislijtage additieven verminderen de RUBIA-producten het volume van de motorolie dat de verbrandingskamer binnenkomt en daarmee vermindert dus het olieverbruik. Hierdoor wordt ook de slijtage verminderd en wordt de levensduur van de motor verlengd. Daarnaast zorgt het gebruik van deze motorolie voor een lager brandstofverbruik.’ TOTAL RUBIA draagt bij aan duurzaamheid; het bevat minder zwavel, fosfor en heeft een laag sulfaatasgetal. Hier profiteert het roetfilter van.

De RUBIA-producten zijn meer dan 200 keer goedgekeurd door de belangrijkste vrachtwagenfabrikanten, zodat deze aan de meest veeleisende technische eisen kunnen voldoen.

Hydraulische oliën
De hydraulische oliën van Total zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing in verschillende soorten hydraulische systemen. De olie beperkt pompslijtage tot een minimum en zorgt daarmee voor een extra lange levensduur. Total biedt diverse hydraulische oliën aan voor de transportsector: een hydraulische olie voor algemene hydraulische systemen, gecentraliseerde hydraulische systemen en cabine kantelsystemen.

Duurzaamheid
Martijn van der Steuijt legt uit dat duurzaamheid verder gaat dan alleen een product: “We vinden het ook belangrijk dat onze klanten zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van hun apparatuur en machines.” Bij Total kunnen ze op basis van een oliemonster de staat van een voertuig achterhalen. “We kunnen bijvoorbeeld zien of er slijtageonderdelen in de olie zitten. Tijdig ingrijpen na zo’n analyse voorkomt stilstaande voertuigen. Bedrijven kunnen met zo’n analyse duizenden euro’s besparen.” Daarnaast geeft hij aan dat ook (deels) elektrische voertuigen vloeistoffen nodig hebben. Total heeft hiervoor een productlijn ontwikkeld die in de markt wordt gezet. Total helpt bedrijven ook door het geven van advies over bijvoorbeeld zonnepanelen of bij het overstappen van een dieselpark naar LNG. Ook voor één en dezelfde tankpas voor het tanken en laden kan je bij Total terecht. Zo helpt Total bedrijven op alle mogelijke fronten met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Doornbos Equipment over Total
Familiebedrijf Doornbos is sinds 2008 een van de vaste klanten van Total Nederland. Het bedrijf, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Billingham (VK), verkoopt en verhuurt hoogwerkers, heftrucks, verreikers, gators, minikranen, hogedrukmaterieel en vacuümunits. Daarnaast verzorgt Doornbos opleidingen op het gebied van veilig werken met dit soort materieel.

Total levert naast een dertigtal smeermiddelen ook gas, elektriciteit en brandstoffen zoals ADBLUE en EXCELLIUM DIESEL aan Doornbos. Sinds 2020 neemt Doornbos ook de TOTAL CARD af voor alle voertuigen in de eigen vloot. Martien de Graaf is hoofd inkoop & werkvoorbereiding bij Doornbos. Hij vertelt welke voordelen deze bundeling van activiteiten voor zijn werkgever heeft. “Het levert ons gebruiksgemak en overzicht op, maar Total heeft hierdoor ook een stukje verantwoordelijkheid over ons bedrijf. Er verandert veel in de markt; nieuwe vormen van energie, ontwikkelingen op het gebied van smeermiddelen, analyses. Total heeft de middelen om zich op al die factoren te richten. Dat levert ons tijdwinst op en scheelt voor ons een stukje marktonderzoek.”

‘We houden elkaar scherp’
Maar de samenwerking houdt meer in. “Wij verwachten dat Total nieuwe ontwikkelingen
die voor ons interessant kunnen zijn, met ons deelt. Total ontzorgt en informeert ons over de ontwikkelingen in de markt en wij geven hen toegang tot ons bedrijf, onze activiteiten en behoeften. Zo versterken we elkaar. Eén keer per half jaar komen we bij elkaar en blikken we terug en vooruit. Zo houden we elkaar scherp en op de hoogte.”

Veel soorten smeermiddel nodig
Dertig smeermiddelen lijkt veel. “We hebben een diverse vloot en dus uiteenlopende smeermiddelen nodig. We gebruiken onder andere TOTAL EQUIVIS ZS 46. Dit is een hydraulische olie voor hydraulische systemen die onder hoge druk en bij hoge temperaturen werken. Daarnaast maken we gebruik van TOTAL RUBIA TIR. Deze motorolie helpt mechanische slijtage voorkomen. We vinden het enorm fijn dat Total alle smeermiddelen in huis heeft. Ook de TOTAL CARD werkt voor ons uitstekend. Total heeft een goede dekking zodat je eigenlijk overal kunt tanken.’

Total biedt een totaaloplossing voor de transportsector

  • Persoonlijke service; het salesteam komt graag langs voor een persoonlijk advies. Ook de eigen Technische Dienst staat klaar als het gaat om vragen van technische aard, net als de binnendienst en de eigen marketingafdeling.
  • Breed aanbod producten en diensten; onder meer ANAC Olie-analyse, olie ophaalservice, werkplaats inrichting, telemetrie en de levering van brandstoffen.
  • Gesprekspartner energietransitie; zonnepanelen, advies bij de overstap van een dieselpark naar bijvoorbeeld LNG en één en dezelfde tankpas voor het tanken en laden.