Veel nieuws op Infra Relatiedagen 2023

177

“Infra Relatiedagen 2023 belooft een bijzondere editie te worden”, vertelt community builder Jacqueline Seton van organisator Easyfairs. “Nieuw is bijvoorbeeld dat we met het Materieelpark van het Heden en de Toekomst ook letterlijk naar buiten gaan, zodat de exposanten hun materieel live kunnen demonstreren.”

Ruim driehonderd exposanten presenteren in de zeven hallen van Evenementenhal Hardenberg hun producten, materieel en oplossingen voor de infrasector. De beurs staat op 7, 8 en 9 februari in de beursagenda. Klimaatadaptatie is de rode draad van de 2023-editie. Jacqueline Seton: “We zien dat op alle mogelijke manieren terug. Van rijdend materieel tot duurzaam asfalt. Maar ook: Hoe behandel je grote hoeveelheden regenwater in korte tijd, maar ook: hoe zorg je ervoor dat bruggen blijven functioneren bij grote hitte. Daarom op de beursvloer aandacht voor civiele kunstwerken in relatie tot de klimaatverandering.”

Materieelpark van Heden en de Toekomst
“Het grote nieuws is: we gaan naar buiten. Je mag het voelen trillen, of je mag het niet horen omdat het om elektrisch materieel gaat”, aldus Jacqueline. We hebben het Materieelpark vorig jaar succesvol gelanceerd, toen met alleen elektrisch materieel. Dat was toch te beperkend. We breiden het daarom uit richting conventionele brandstoffen. Ook op het gebied van diesel zijn er duurzame innovaties te melden. 

Community
Infra Relatiedagen is een beurs voor mensen die werkzaam zijn in de Infrasector. Jacqueline: “Het is een echte community die er letterlijk voor zorgt dat Nederland draait. Dat gevoel willen we op de beursvloer uitstralen. We willen bovendien laten zien dat de sector overloopt van de dynamiek. 

Nieuw is ook een kennisprogramma op dag 2 van Infra Relatiedagen met de veelbelovende naam ‘Het Voortraject’. Jacqueline Seton: “Voor de eerste spade de grond ingaat voor een nieuw project moet er onderzoek gedaan worden. Dit voortraject wordt besproken tijdens een kort kennisprogramma.” 

Geïnteresseerd in deelname?  Er is nog een beperkt aantal locaties beschikbaar. Meer informatie vind je op infrarelatiedagen.nl