3M Webinar over valbeveiliging – Werken op hoogte in de bouw

114

Elke dag worden wereldwijd bijna een miljoen werknemers getroffen door een arbeidsongeval en sterven bijna 6300 mensen als gevolg van een arbeidsongeval of beroepsziekte: hoofd- en oogletsel, gehoor- en ademhalingsrisico’s, vallen van hoogte en vallende voorwerpen: als bouwvakker kunt u dagelijks met al deze zaken te maken krijgen*.

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is de laatste verdedigingslinie en bij het selecteren van PBM moet rekening worden gehouden met de drager, de uit te voeren werkzaamheden en de werkomgeving. Als veiligheid voor werknemers die op hoogte werken een prioriteit is, heeft iedereen in uw team daar baat bij.

In het webinar op woensdag 18 mei 2022 van 14.00 – 15.00 uur, richten we onze aandacht op werken op hoogwerkers, steigers en scherpe randen, evenals op kwesties als het begrijpen van valhoogtes en de risico’s van vallende voorwerpen.

U kunt te maken krijgen met ‘gevaren van werken op hoogte’ als u op een plaats werkt waar een persoon naar een lager niveau kan vallen met letsel als gevolg. Denk hierbij aan werken op ladders, steigers, platte of schuine daken, in de buurt van de rand van een vloer of muurrand, kwetsbare oppervlakken, besloten ruimtes en andere locaties.

3M erkent het probleem als een van de grootste uitdagingen in de bouwsector. Tijdens dit webinar bespreken branche-experts van 3M enkele van de gevaren, best practices en aanbevolen PBM-oplossingen voor valbeveiliging in de bouw.

Spreker op het webinar is Martin Verkamman
Martin Verkamman is onze salesspecialist voor werken op hoogte en in besloten ruimtes. Hij vervult deze functie al sinds 2012 en heeft voordien veel ervaring opgedaan in de steigerbouwsector. In zijn huidige functie ondersteunt hij eindgebruikers en distribiteurs bij het gezamenlijk vinden van passende beveiligingsoplossingen. Naast zijn rol als salesspecialist, ondersteunt Martin Verkamman 3M in België en Nederland in verschillende normalisatie commissies voor PBM’s en Ankerpunten en is hij lid van de werkgroep “Veilig werken op hoogte” van de VVGW.

Deelname aan het webinar is gratis.

Meer informatie over het webinar programma vindt u hier!

Trainingsprogramma valbeveiliging: http://beneluxtraining.3m.com/workingatheight

Meer informatie op www.3M.be/fallprotection (BE), www.3M.nl/fallprotection (NL)