Wie straks in juni een bezoekje brengt aan de Technische Kontakt Dagen (TKD), zou zeker ook stand 151 moeten bezoeken. Dat is namelijk de stand van Truckland en Bakker Bedrijfswagens, twee specialisten in onder meer trucks en bestelwagens. Samen zijn deze organisaties goed voor meer dan dertig vestigingen in Nederland. BouwMagazine blikt met Gerrit van der Garde en Marijn Bos alvast vooruit op de TKD, de grote buitenbeurs die dit jaar plaatsvindt op 8, 9 en 10 juni op de Nobelhorst in Almere.

Welke noviteiten zijn er op de stand van Truckland en Bakker Bedrijfswagens?
Bakker en Truckland beschikken op de TKD over een stand van zo’n 1200 vierkante meter. De bouwvoertuigen van de merken DAF, GINAF en TATRA Trucks zullen hier onder de aandacht worden gebracht. Gerrit: “Van al deze merken hebben we straks meerdere uitvoeringen staan, waaronder de nieuwe DAF XFC, waarbij de C staat voor de Construction uitvoering van de cabine. Deze nieuwe Construction-cabine maakt deel uit van de nieuwe generatie DAF XF, die uitblinkt op het gebied van optimale zichtvelden rondom, veiligheid, chauffeurscomfort en een efficiënte omgang met brandstof.”

“De XFC betreft verder een DAF 8×4 FAD chassis, dat door GINAF naar een 43 tons wide spread omgebouwd zal gaan worden. Dit wordt onze demo”, vertelt Gerrit. “En voor dit 43 tons chassis, met de assen in tridem opstelling, hebben we een 30 tons VDL Haakarm besteld. Zo hebben we diverse DAF-chassis met de nieuwe XFC-cabine in bestelling staan, waarvoor we kraan-haak combinaties hebben besteld bij HMF met Hyva Lift, en bij Hiab met Multi Lift.”

“Daarnaast zijn er verschillende configuraties van DAF en GINAF te bewonderen bij onze stand”, zo gaat Gerrit verder. “En bovendien stellen we de TATRA 8×8 en de TATRA 10×8 tentoon. Met als primeur het hydropneumatische veersysteem in een tridem asopstelling op de TATRA 8×8.”

Ook present op de demobaan
Zoals bekend is de TKD ook bij uitstek de plek waar ‘draaiende’ machines demonstraties kunnen geven. Dit kan op de demobaan die bij het beursterrein hoort. Op deze demobaan zijn Truckland en Bakker eveneens present. “Wij laten daar aangedreven voertuigen van TATRA en GINAF zien. Ook hebben we een TATRA 8×8 rijden met een Paccar MX13 480 pk motor met daarachter een Allison automaat. De TATRA met Allison automaat uit de 4000 serie is een lust om te beleven, om wat die presteert in het terrein. Op de demobaan is het verschil straks goed te merken, wanneer je bij beide demochauffeurs een keer instapt”, aldus Gerrit.

Tekst: Lisette Biesenbeek – van A tot LiZ

“De XFC betreft verder een DAF 8×4 FAD chassis, dat door GINAF naar een 43 tons wide spread omgebouwd zal gaan worden. Dit wordt onze demo”.