Werken in de bouw betekent dat je een bijdrage kunt leveren aan een steeds veranderende samenleving. In de bouw werk je niet alleen aan projecten, maar je draagt ook bij aan innovatie en ontwikkeling. In de bouw is geen dag hetzelfde en er kan veel voldoening uit een functie in de bouw gehaald worden. Echter, neemt dit niet weg dat je een fysiek uitdagende baan hebt. Afhankelijk van de functie die je uitoefent kan de uitdaging juist groter of kleiner zijn. Toch, weten we ook dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt. Ben jij werkzaam in de bouwwereld? En heb jij een ongeluk gehad? Dan is dit artikel voor jou!

Schaf hulpmiddelen aan
Voor mensen in de bouw is het belangrijk dat ze een goede fysieke conditie hebben en dat zij zwaar werk kunnen uitvoeren. Het is dan ook belangrijk om zo voorzichtig mogelijk te zijn en alle protocollen na te volgen. Dit neemt niet weg dat werken in de bouw risico’s met zich meebrengt. Heb jij een ongeluk gehad? Dan is het belangrijk dat je zo goed mogelijk hersteld, zodat je jouw werkzaamheden weer kunt oppakken. Dit kan betekenen dat je thuis extra middelen nodig hebt die een bijdrage leveren aan een spoedig herstel. Veel mensen weten niet waar zij terecht kunnen voor hulpmiddelen van kwaliteit. Het is dan goed om te weten dat je bij de Totale Zorgwinkel terecht kunt voor een breed assortiment aan hulpmiddelen. Hierbij kun je denken aan gemaksmiddelen voor in de douche, toiletartikelen, braces, wandelstokken en veel meer.

Een hulpmiddel op maat
Heb jij een ongeluk gehad waardoor je minder mobiel bent? Dan kun je wellicht kiezen voor een rollator, sta-op-stoel of elektrische rolstoel. Uiteraard schaf je een hulpmiddel aan op basis van het ongeluk dat jij gehad hebt. Heb je geen idee welk middel bij jouw situatie past? Dan kun je hier uiteraard advies voor krijgen van jouw behandelende arts. Daarnaast kun je ook op de website van een hulpmiddelenwinkel kijken of je kunt een fysieke showroom bezoeken. Wanneer je een fysieke showroom bezoekt, kun je ook blijvend advies krijgen van een hulpmiddelen professional. Tot slot, willen we meegeven dat je naast een hulpmiddel ook rekening moet houden met het opvolgen van het hersteladvies. Zo kun je gauw weer doen waar je goed in bent, namelijk werken in de bouw!

Samenvattend, in de bouw schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Wanneer je een ongeluk hebt gehad, kan een passend hulpmiddel bijdragen aan een spoedig herstel. Het hulpmiddel dat je aanschaft hangt uiteraard af van jouw persoonlijke situatie.