Hoe IoT-netwerken bouwbedrijven toekomstbestendig maken?

77

Bedrijven actief in de bouwsector beschikken over een hele reeks waardevolle voertuigen, machines en gereedschappen van verschillende fabrikanten. Niet alleen voertuigen kunnen met telematica worden aangesloten maar ook machines en allerhande gereedschappen kunnen geconnecteerd worden. Zelfs telematica die af fabriek reeds werd voorzien op uw machines kunnen naadloos op ABAX geconnecteerd worden (ABAX Smart Connect). Voertuigen, machines en gereedschappen met en zonder af fabriek telematica, bij elkaar bezorgen u een compleet beeld van al uw bedrijfseigendommen.

Smart Connect is data transformeren tot bruikbare informatie
Connectiviteit alleen heeft weinig toegevoegde waarde voor de gebruiker. De data moet aan het werk worden gezet en moet toegankelijk zijn zonder dat dit de werklast vergroot. Als u machines en voertuigen van meer dan één fabrikant aanschaft, krijgt u veel informatie verspreid over verschillende online platformen en mobiele applicaties. En simpele dingen, zoals het maken van een milieurapport voor een gecombineerde vloot of project, wordt een tijdrovende klus – vaak met Excel-sheets en complexe berekeningen tot gevolg.

Door de informatie op één online platform te hebben met één simpele inlog wordt het makkelijker de rapportages te maken en reduceert u de kans op fouten.

Praktische tool voor het optimaliseren van uw processen
Het verhogen van efficiëntie is een van de grootste voordelen van een online platform zoals ABAX. De software biedt gedetailleerde, goed afgestemde rapporten voor beheerders en de medewerkers in het veld. Geef uw teamleden zo ook de kans te begrijpen waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Laat medewerkers geen tijd verliezen in het uitzoeken van wie, wat, waar heeft. Of het nu gaat om gereedschap of wie met welk voertuig op locatie is. Rondbellen naar collega’s is niet meer nodig en zo wordt er kostbare tijd bespaard. Bovendien heeft u met fleet management van ABAX een sluitende rit- en kilometerregistratie die aan de Belastingdienst kan worden doorgegeven. De automatische ritregistratie kan zo het aantal uren voor administratie en de kans op fiscale boetes terugdringen. Met de mobiele App van ABAX kunnen zij zien hoe hun rijgedrag is en ook vergelijken met de anderen.

ABAX sterk in samenwerking met andere bedrijfssoftware
Met data koppelingen ondersteunen wij partners in het uitbreiden en versterken van hun propositie in de markt. Hierdoor wordt de totale dienstverlening naar u klantgerichter. Denk aan de samenwerkingen die we hebben met de top machineleveranciers zoals Hitachi, JCB, CAT, Volvo maar, ook aan ERP software of gekoppeld aan een parkeer App zoals die van PARKD 

De technologische ontwikkelingen in de bouw gaan snel en ABAX pakt de uitdaging op en bouwt de brug tussen IoT en praktische toepassing ervan.