Innovatieve fischer Sensor ankers

239
sensor ankers-breedplaatvloeren-fischer

Innovatieve fischer Sensor ankers : 24/7 monitoren van breedplaatvloeren.
Tijd- en kostenbesparend en altijd actuele en waardevolle data.

Om te meten of er delaminatie in de vloer optreedt zijn bij een proefproject, aan de onderzijde van de vloer ankers geplaatst met sensoren waarmee de voorspanning in het anker kan worden gemeten. Bij juiste plaatsing op kritieke locaties in de plaatnaden kan de data gebruikt worden om het gedrag van de vloer in kaart te brengen. Hiermee kan op een nauwkeurige manier worden vastgesteld of er delaminatie van de breedplaatvloer ten opzichte van de druklaag optreedt. Indien delaminatie optreedt zal er een hogere kracht optreden in het anker waardoor een mogelijk onveilige situatie snel opgemerkt kan worden.

vloer anker-schroeven-fischer

Bij het pilotproject zijn de ankers aangebracht om langdurig te monitoren. Hierdoor hoeven niet elk kwartaal steigers opgebouwd te worden om visueel en akoestisch te inspecteren. Door met de fischer sensor ankers te monitoren kan veel tijd worden bespaard en krijgt u een goed inzicht in het gedrag van de vloer.

In het project is in samenwerking met ABT en Balm deze slimme fischer oplossing in de praktijk gebracht.

Voor het veilig monitoren van breedplaatvloeren met kritische naden heeft fischer een innovatieve oplossing bedacht: het fischer Sensor anker