keerwanden bij afsluitdijk wadden center

598

De Afsluitdijk scheidt het zoute water van De Waddenzee en het zoete water van het IJsselmeer, maar is tegelijkertijd ook de verbindingsweg tussen Friesland en Noord-Holland. Langs deze dijk ligt de plaats Kornwerderzand, waar in 2018 het Afsluitdijk Wadden Center is geopend. In dit informatiecentrum komt u alles te weten over UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, de Vismigratierivier, de Afsluitdijk en het IJsselmeer. Rondom het gebouw staan tientallen meters aan keerwanden. Op deze manier heeft Bosch Beton een mooie bijdrage geleverd aan dit project.

Meerdere toepassingen
Rond het gebouw staat ruim 100m1 aan keerwanden. Zo staan er bij de ingang van het Afsluitdijk Wadden Center afgeschuinde keerwanden en zijn er keerwanden gebruikt bij de realisatie van het terras. Om een talud te breken aan de zijkant van het gebouw zijn er ook keerwanden gebruikt. Tevens doet een deel van de keerwanden dienst als grondkering. De hoogtes van de keerwanden variëren van 150 t/m 300 cm hoog, afhankelijk van de toepassing.

Plaatsing
Door de unieke locatie was het niet mogelijk om alle keerwanden direct vanaf de vrachtwagen te plaatsen. De keerwanden waarbij directe plaatsing niet mogelijk was, zijn door onze klant WMR Rinsumageest, met eigen materiaal geplaatst.

bron: Bosch Beton