Plexiglas als vervanger van glas

4303

Tijdens de bouw heb je soms echt sterk materiaal nodig. En niet alleen sterk, ook nog doorzichtig. In veel gevallen lijkt glas in al snel de beste en meest voor de hand liggende optie, maar vaak zijn er andere materialen die beter geschikt zijn. Eén van die materialen die echt sterk zijn en ontzettend veel voordelen heeft is plexiglas. Waar plexiglas nog altijd op momenten ondergewaardeerd wordt, kent het materiaal eigenlijk alleen maar voordelen.

Bijzondere eigenschappen
Plexiglas is materiaal met veel goede eigenschappen. Het deel ‘glas’ in de naam geeft al wat weg van de eigenschappen van het materiaal. Zo zijn de platen van plexiglas zo helder als normaal glas. Toch zijn er een aantal verschillen ten op zichtte van normaal glas. Zo is plexiglas een stuk sterker in vergelijking met een normale glasplaat. Dat maakt dat platen van plexiglas vaak gebruikt worden in de bouw voor verschillende doeleinden. Het wordt onder andere ingezet voor verschillende soorten douchecabines. Het materiaal is eenvoudig te vormen in een halfronde douchecabine, maar ook een rechte douchecabine van plexiglas is zo neergezet. Bovendien is plexiglas ideaal, omdat het gemakkelijk schoon te maken is. Dat maakt het uitstekend geschikt voor in badkamers.

Praktisch en veiliger dan glas
Plexiglas is daarnaast ook nog veiliger dan glas. Dit omdat de breekkans van plexiglas een stuk kleiner is. Het materiaal zelf is sterker dan gewoon glas. Mocht het onverhoopt toch breken, dan splintert plexiglas niet wat zorgt voor extra veiligheid. Dat het niet splintert ligt daaraan, dat het materiaal zichzelf bij elkaar houdt waardoor er geen schilfers ontstaan.  Platen van plexiglas zijn helderder dan normaal glas. Daardoor is het in de bouw goed in te zetten bij vitrines, voor een overkapping of om te gebruiken als isolerende voorzet bij een bestaand raam. Plexiglas is bovendien zeer weerbestendig, waardoor het goed buiten te gebruiken is. Heb jij ook plexiglas platen nodig in de bouw? Bij plexiglas.nl bestel je eenvoudig en snel platen plexiglas, en dat precies is de grootte en vorm die jij nodig hebt!