Op zaterdag 14 maart vindt de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon in Dordrecht plaats, die dit jaar in het teken staat van Pink Ribbon. Riwal Hoogwerkers (Riwal), verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, voert sinds vorig jaar campagne om zoveel mogelijk geld op te halen voor borstkankeronderzoek van Pink Ribbon. Sportvereniging Fortius organiseert het hardloopevenement met hulp van Riwal en steunt dit goede doel graag.

In Pink Ribbon heeft Riwal een uitstekende maatschappelijke partner gevonden, die door financiering van projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten borstkanker ondersteunt. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex) borstkankerpatiënt. Op dit moment krijgt 1 op de 7 vrouwen in Nederland borstkanker. In 2018 waren er ruim 17.300 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

Maarten Vogelenzang, voorzitter van het organisatieteam van Fortius: “Een hardloopevenement biedt altijd een unieke kans om deelnemers een vrijwillige bijdrage te laten doneren aan een goed doel. Helaas maken velen van ons deze ziekte van dichtbij mee, ook binnen onze sportvereniging en bij familie en vrienden. Wij ondersteunen de Pink Ribbon campagne van Riwal van harte.”

Veelzijdig programma met bedrijvenloop
Fortius en Riwal pakken dit jaar opnieuw uit met een veelzijdig hardloopprogramma. Naast de halve marathon zijn er afstanden van 5 en 10 km en jeugdlopen. Nieuw is een bedrijvenloop waarbij bedrijven met elkaar de strijd aan kunnen gaan voor een prestigieuze wisselbokaal op de 5 of 10 km. Voor iedereen, zowel jeugd als volwassenen is aan de finish een medaille beschikbaar.

Voor de Pink Ribbon campagne zal de helft van het inschrijfgeld voor de bedrijvenloop gedoneerd worden aan het goede doel. Individuele lopers kunnen zelf bij voorinschrijving een bedrag naar keuze doneren.

Inschrijven en informatie
De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon is onderdeel van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit met lopen in Dordrecht en de Alblasserwaard.Op www.riwalhalvemarathon.nl is alle informatie over inschrijven, het programma en faciliteiten te vinden. Deelnemers voor de bedrijvenloop kunnen zich tot
29 februari 2020 direct inschrijven via www.riwal.nl/bedrijvenloop.