Schroevenshop gaat de grens over

313

Bij online schroevenbedrijf Wovar uit Groningen zitten ze niet stil. Het nog jonge bedrijf begon een paar jaar geleden in Nederland met de verkoop van schroeven en ijzerwaren. Vanaf nu levert het bedrijf ook meer dan 2000 producten in Duitsland.

De nog maar 26 jarige ondernemer Jesse licht toe: ,,Ik begon in Nederland met de online verkoop van een handjevol soorten en maten schroeven. Al snel zag ik dat mensen in de zoekfunctie van mijn website ook op andere ijzerwaren zochten. Zo heb ik het assortiment snel uitgebreid. Nu hebben we ook de stap naar Duitsland gemaakt. We bieden nu 60% van het Nederlandse assortiment in Duitsland aan. Sommige artikelen zijn te zwaar of te lang en daardoor relatief duur voor verzending naar ons buurland. Daar hebben we wel wat leergeld voor betaald. We zien ook dat Duitsers hele andere artikelen gebruiken dan Nederlanders. Zoals zwaarder uitgevoerde hengen en onzichtbare balkdragers, spullen die we in Nederland bijna niet verkopen. Het is een hele kluif. We vertalen de producten zelf met echte Duits personeel. Zij verdiepen zich echt in ons product. Ik wil dat het klopt. De Youtube video’s in het Duits maken is misschien nog wel het meeste werk. Dat moet nog gebeuren. Waar het ondernemers avontuur gaat eindigen? Geen idee. Frankrijk lijkt mij wel een leuke uitdaging hierna. Eerst Duitsland maar eens aan de praat krijgen, de eerste orders zijn er in ieder geval ”

Jesse Keizer begon in 2017 na zijn studie Commerciële Economie op de Hanzehogeschool in Groningen met de verkoop van schroeven via het internet.

https://www.wovar.nl

 

Lees alle berichten van Wovar op de bedrijfspagina