Sungrow, ‘s werelds toonaangevende leverancier van omvormers en energieopslagsystemen, heeft een strategische distributieovereenkomst van 600 MW voor PV-omvormers en batterijsysteemoplossingen PVO International gesloten. Dankzij deze overeenkomst wordt een CO2 neutrale toekomst in de Europese markt bereikbaarder en economischer.

In de overeenkomst van 50 miljoen euro staat dat PVO dit jaar de omvormers en batterijsysteemoplossingen van Sungrow in Europa zal distribueren.

“We waarderen de indrukwekkende staat van dienst van Sungrow op het gebied van hernieuwbare energiebronnen en de brede productportfolio die de vraag van diverse markten overtreft. De nieuwe overeenkomst stelt ons in staat meer klanten in onze markten te bereiken en de beste producten te leveren”, zegt Arne Huibers, mede-eigenaar van PVO International.

“Met PVO hebben we een van de toonaangevende PV-distributiebedrijven aan onze zijde, bekend om haar competitieve aanpak en expertise. Daarnaast delen PVO en Sungrow hetzelfde doel om de energietransitie en klimaatactie op grote schaal te versnellen. Samen bieden we de planeet een duurzame toekomst”, zegt Yang Meng, Director of Distribution Europe bij Sungrow.

De gedistribueerde opwekking van zonne-energie staat in Europa volop in de belangstelling. Sungrow is klaar om te voldoen aan een breed scala aan toepassingen met een uitgebreid productportfolio voor de commerciële, industriële en residentiële markt.

Tijdens Intersolar in München presenteerde Sungrow naast haar befaamde 1-fase en 3-fase PV en batterijopslagoplossingen, ook een aantal nieuwe producten. Onder andere introduceerde het bedrijf een uitbreiding aan de hybride oplossing in de vorm van een EV-lader en werd er de nieuwe SG125CX omvormer getoond. De SG125CX is de het vlaggenschip laagvoltage stringomvormer met een vernieuwd ontwerp, 12MPPT’s en handige AC-aansluiting welke perfect aansluit aan de commerciële markt.