Luxs: Hét data-platform voor vastgoed

We weten alles van de appel uit de supermarkt, van teelt tot fruitschaal. Vastgoedorganisaties weten relatief weinig over hun niet bewegende vastgoed. Deze verwondering bracht Björn Brix en Kris Spitsbaard tot de oprichting van Luxs. Hun belofte is tweeledig: met de integrale Luxs-software weet je als vastgoedorganisatie wat je hebt of beheert en via het Luxs-vastgoedplatform kun je informatie-uitwisselen en samenwerken met andere organisaties in de keten, zoals installateurs, aannemers, schilders, gemeenten en accountants.

“In onze visie is een vastgoedorganisatie een databedrijf, waarbij informatiemanagement een strategisch middel is voor duurzame en toekomstbestendige investeringen”, stelt Kris. “Wij leggen het vastgoed vast en stellen op ons platform diensten beschikbaar die de processen rondom het vastgoed verbeteren. Zo haal je meer rendement uit vastgoeddata.”

Digital Twin gaat leven
De toonaangevende software heeft zich met meer dan 600.000 woningen en kantoren inmiddels ruim bewezen met ook een markt leidende positie onder woningcorporaties. Met Luxs komt de Digital Twin van je vastgoed, de digitale kopie van de werkelijkheid, echt tot leven. Je kan het vastgoed slim en integraal bevragen vanuit één systeem. De voordelen zijn talrijk. Björn: “Je hoeft als medewerker niet meer eindeloos in verschillende kasten en systemen te zoeken naar data. Dit verhoogt je werkplezier en het is bovendien sneller en efficiënter. Ander voordeel is de toegenomen kwaliteit van informatie waarop je stuurt. Op basis van betrouwbare en actuele informatie neem je goed onderbouwde beslissingen.

Procesverbetering: informatie-uitwisseling over vastgoed
Björn en Kris zagen kansen voor procesverbetering in de vastgoedwereld. “De informatie-uitwisseling tussen en de samenwerking met ketenpartners is nog onvoldoende geautomatiseerd”, stelt Björn. “Kernvraag: hoe kunnen we alle vastgoedorganisaties in de keten verrijken met informatie uit elkaars processen, zodat kwaliteit, efficiency en doelmatigheid toenemen? We zijn daarbij uitgegaan van een ecosysteem rondom het vastgoed. Ecosysteem, omdat het een dynamisch speelveld is met veranderende marktomstandigheden en wet- en regelgeving. Er komen steeds meer nieuwe spelers bij, zoals eigenaren, aannemers, installateurs, energiebedrijven, accountants, gemeentes, noem maar op. Het platform groeit snel en met behulp van artificial intelligence kunnen onze klanten dan ook sneller en beter anticiperen op veranderingen en vragen.”

‘Luxs dé oplossing voor big data in het vastgoed’