laddersenrolsteigers

Het plaatsen van een rolsteiger kan een echte uitkomst bieden, maar wanneer kies je eigenlijk voor een rolsteiger? In sommige gevallen is een rolsteiger helemaal niet zo gemakkelijk als je dacht en kun je beter kiezen voor een andere mogelijkheid. Er zijn tenslotte mogelijkheden genoeg als je op hoogte wilt gaan werken, welke het beste past bij jouw klus dat hangt af van een aantal factoren. Wij gaan je in deze blog meer vertellen over het plaatsen van een rolsteiger en wanneer je dit het beste kunt doen, maar ook over vervangende mogelijkheden die je kunt gebruiken.

Er zijn verschillende soorten rolsteigers
Om te beginnen is het heel erg handig te kijken naar de verschillende rolsteigers, want er zijn nogal wat verschillen. Er zijn hoge en lage rolsteigers en dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende materialen waar ze van gemaakt zijn. Sommige rolsteigers zijn enkel geschikt voor buitenshuis, terwijl de ander juist binnenshuis het best geschikt is. Je kunt zelf een keuze maken tussen de verschillende rolsteigers als je weet voor welke klus jij deze wilt gaan gebruiken.

Waar wil jij de rolsteiger voor gebruiken?
Allereerst is het verstandig het onderscheid te maken tussen binnen en buiten klussen, want buitenshuis is het heel erg handig een rolsteiger te gebruiken. Binnenshuis zou je een kleine rolsteiger kunnen gebruiken, maar je kunt ook een ladder kopen voor al jou binnen klussen. Deze leveren je misschien wel meer voordelen op, dan het gebruik van een rolsteiger. Als jij buiten aan de slag gaat bij de boven ramen of iets dergelijks dan is een rolsteiger perfect.

Rolsteiger voor binnen
Stel je eens voor dat je een vlizotrap wilt gaan plaatsen, dan kan een rolsteiger voor binnen de perfecte oplossing zijn. Het grote voordeel hiervan is dat jij een stuk eenvoudiger op hoogte kunt werken en dit samen met iemand anders kunt doen. Dat laatste wil eigenlijk zeggen dat je door het grote oppervlak genoeg ruimte hebt om met meerdere personen aan de klus te werken.

Welke keuze maak jij?
Het maakt eigenlijk niet uit welke keuze jij maakt, maar vergeet niet dat een rolsteiger vaak veel ruimte in beslag neemt. Het is dus minder handig op te bergen in je schuur, maar een ladder daarentegen is een stuk gemakkelijker op te bergen. Deze zou je zelf kunnen ophangen aan de muur, let wel op dat je hier dan de juiste bevestiging voor gebruikt. Hoe zit het met de prijzen van de verschillende rolsteigers?

De prijzen zijn variabel
Je denkt misschien niet eerst aan de prijs, maar vooral aan de functionaliteit. Toch is het handig ook even stil te staan bij de prijs. Doordat iedere rolsteiger gemaakt is van andere materialen kunnen de prijzen variabel zijn. Je kunt denken aan een aluminium steiger deze is in verhouding iets duurder als een standaard rolsteiger. Ook is een trapsteiger wel wat duurder in aanschaf, hoewel dit vooral te maken heeft met de trappen die de trapsteiger heeft.