Beveilig bedrijfswagen, voorkom schade en inbraak

bouw
“De kosten die het gevolg zijn van inbraak in een bedrijfswagen liggen velen malen hoger dan die van de aanschaf van laadruimtebeveiliging”, stelt Herman Brugman van Carbolt. “Gemiddeld ligt er voor enkele duizenden euro’s aan materialen en gereedschap in een bus. Het is zonde om een voertuig niet te beveiligen. De kosten wegen niet op tegen de schade. Vanaf 600 euro heb je al een complete laadruimtebeveiliging voor een bedrijfswagen met één schuifdeur en achterdeuren met een standaard hoogte.  
Carbolt is toonaangevend in laadruimtebeveiliging. Het ontwikkelt, produceert en installeert mechanische en elektronische beveiliging voor laadruimten, zijdeuren en achterdeuren en sloten voor trekhaken. Het biedt levenslange garantie op de mechanische producten.
Mijn bus pakken ze niet Volgens Independer werd er in Nederland in 2018 55 duizend keer ingebroken in voertuigen, hierbij horen ook de poging tot inbraak waarbij niets uit het voertuig is gehaald, maar het wel beschadigd is. “Toch denken nog veel ondernemers; mijn bus pakken ze niet”, gaat Herman verder. Hij ziet de bewustwording langzaam toenemen. “We groeien elk jaar en plaatsen steeds meer beveiligingen, vooral bij bedrijven met meerdere voertuigen. Zzp’ers blijven nog achter, terwijl zowel de mechanische als elektronische oplossingen ook voor hen betaalbaar zijn.” Carbolt produceert vrijwel alle onderdelen in Nederland en werkt vanuit de eigen werkplaats. “We maken ook customized oplossingen. Als we bij een voertuig komen dat afwijkt van de standaard dan kunnen we onze producten meestal ter plekke aanpassen.” De meeste onderdelen worden gemaakt bij De Sprong Metaal in Nieuwleusen. “We werken fijn samen met dit metaalbedrijf. Ze communiceren goed en sparren graag met ons.”
Zij houden ons scherp Bij Carbolt staan ze nooit stil. “We testen onze producten regelmatig. Dat doen we samen met autodealers. Ook de Carbolt-monteurs krijgen regelmatig handige ideeën tijdens het monteren. “Ook zij houden ons scherp.” Het bedrijf heeft vier medewerkers en een vaste zzp’er.
Ontwikkelingen Het elektronische slot dat Carbolt in 2020 op de markt bracht, werkt niet op de reguliere afstandsbediening van de standaard autosloten. “De elektronische sleutel (druppel) kan niet door criminelen worden uitgelezen.” De ontwikkeling van nieuwe producten staat nooit stil. “In 2021 willen we accessoires voor het elektronische slot ontwikkelen. Voertuiginbrekers gebruiken steeds meer geweld en beschadigen auto’s daarbij. We zouden bijvoorbeeld een signaal naar een smartphone kunnen laten sturen als er een poging tot inbraak gedaan wordt. Dan kun je er meteen naartoe en hopelijk meer schade voorkomen.”

www.carbolt.nl