Geef je oude pallets een tweede leven

73

Op het moment dat jij je oude pallets niet meer gebruikt, zijn er verschillende dingen dat je ermee kunt doen. Zo kun je de pallets simpelweg weggooien, maar er zijn ook manieren om jouw pallets een tweede leven te geven. Zo zijn er bedrijven zoals Palletcentrale.nl die oude pallets opkopen van bedrijven. Zij kunnen de pallets dan een nieuw leven geven. Dat is natuurlijk beter voor de aarde, maar ook voor jouw portemonnee! Je Oude pallets verkopen kan een goede manier zijn om snel van al je pallets af te komen, wat geld bij te verdienen en om de pallets een tweede leven te geven.

Je oude pallets op laten halen

Sommige bedrijven kunnen langskomen bij jouw bedrijf om je overtollige of oude pallets op te halen. Zij kopen deze van jou over, dus je houdt er nog wat geld aan over ook. Deze bedrijven kunnen vervolgens verschillende dingen doen met jouw pallets. Allereerst kunnen ze kijken of de pallets gerepareerd moeten worden en of dit ├╝berhaupt kan. Als dit het geval is kunnen zij de beschadigingen repareren. Na de reparaties kunnen zij kijken of de pallets hergebruikt kunnen worden. Als dit niet het geval is dan kunnen ze de pallets altijd nog proberen te recyclen.

Het hergebruiken van pallets

Pallets die nog in goede staat zijn kunnen worden hergebruikt. Het bedrijf dat de pallets heeft opgekocht kan deze weer doorverkopen aan andere klanten. Pallets met wat kleine beschadigingen kunnen worden gerepareerd. Na de reparatie kunnen deze pallets ook worden doorverkocht aan andere klanten. Het hergebruiken van pallets is een goede manier om de producten een tweede leven te geven. Dit is beter voor het milieu, omdat de pallets nog in goede staat zijn en er geen nieuwe pallets bij gemaakt hoeven worden. Sommige pallets hebben te veel beschadigingen en kunnen niet meer worden gerepareerd. Die pallets kunnen dan voor andere doeleinden worden gebruikt en worden ingezet.

Het recyclen van de beschadigde pallets

Als pallets te grote beschadigingen hebben en als ze niet meer kunnen worden gerepareerd, dan kunnen ze vaak nog wel worden gerecycled. De houten pallets worden dan versnipperd tot kleine stukjes. Deze snippers kunnen als grondstof dienen voor het opwekken van duurzame energie of voor het vervaardigen van hout geperste materialen. De pallets zelf kunnen misschien niet meer worden ingezet voor datgene waar ze voor waren bedoeld, maar zo zie je maar dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. De pallets zijn gemaakt van hout en door deze te hergebruiken hoeven er niet nog meer bomen gekapt te worden.

Zijn mijn pallets geld waard?

Het is dus mogelijk om je pallets door te verkopen nadat jij ze niet meer gebruikt. De waarde van de pallets hangt van een aantal factoren af. Wanneer jouw pallets nog in hartstikke goede staat zijn en er zo goed als nieuw uitzien, dan zullen ze ook een hogere waarde hebben. Pallets die beschadigingen bevatten en eerst nog gerepareerd moeten worden, zullen minder geld opleveren. De afmetingen van je pallets kunnen ook een rol spelen bij de waarde ervan.