Het installeren van een nieuwe keuken is een grote stap en er zijn veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Bouwbedrijven moeten met name op de volgende vier dingen letten bij het installeren van een nieuwe keuken: filters voor de afzuigkap regelen, kijken naar passende verlichting, bepalen of de onderdelen door de deur passen en kijken naar de leidingwerken. Door goed naar al deze elementen te kijken kunnen bouwbedrijven ervoor zorgdragen dat hun klantvriendelijkheid wordt verbeterd door eersteklas installaties aan te bieden die veilig en betrouwbaar zijn. Lees in deze blog meer over deze aspecten.

Filters voor de afzuigkap
In de eerste plaats moeten bouwbedrijven bij het installeren van een nieuwe keuken denken aan de filters voor een afzuigkapfilter. Een afzuigkapfilter werkt namelijk alleen goed als er een goede filter op zit. Indien dit niet het geval is, zal alle rook en bepaalde geuren die tijdens het koken vrijkomen, niet goed weggeleid kunnen worden. Bij veel keukens is de afzuigkapfilter al goed, maar als bouwbedrijf dien je voor de zekerheid toch nog even een check te doen zodat je voorkomt dat er klachten ontstaan vanwege het feit dat iemand dit over het hoofd heeft gezien. De kleine details maken namelijk het verschil.

Passende verlichting
Een ander ding waar je als bouwbedrijf aan moet denken tijdens het installeren van een nieuwe keuken is de passende verlichting. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het koken en met name voor veiligheid, omdat je op die manier goed zicht hebt in de keuken. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat de verlichting passend is bij het design van de keuken. Veel mensen geven hier veel waarde aan, dus als bouwbedrijf moet je ervoor zorgen dat de verlichting er goed uitziet en bij het ontwerp past.

Of de onderdelen door de deur heen keuken
Verder is het van groot belang om als bouwbedrijf te kijken of alle onderdelen van de keuken door de deur passen. Veel mensen wonen in eengezinswoningen of appartementen waar de toegang tot de keuken beperkt is. Als bouwbedrijf moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat alle onderdelen kunnen worden geïnstalleerd, maar daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen of de onderdelen door de deur heen passen. Door hier rekening mee te houden, kunnen bouwbedrijven problemen voorkomen en zal het installatieproces soepel verlopen.

De leidingen
Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de leidingwerken. Hierbij moeten bouwbedrijven er rekening mee houden dat de leidingen, zoals die voor water en elektriciteit, de juiste afmetingen hebben. Er moeten namelijk geen onnodige problemen ontstaan bij het installeren van leidingwerk. Daarnaast moet er ook nagegaan worden of de leidingen voldoende capaciteit hebben om alle toestellen zoals een waterkraan in de keuken aan te sluiten. Zo weet je zeker dat er geen problemen ontstaan bij het gebruik van de apparatuur.