Energietarieven historisch laag door oliecrisis

bouw
De ruzie tussen Saoedi-Arabiƫ en Rusland over de te produceren hoeveelheid olie heeft geleid tot een ware prijzenoorlog. Het gevolg ervan is dat de energietarieven op een historisch laag niveau zijn belandt. Ook de coronacrisis doet daarbij een flinke duit in het zakje, want terwijl de prijzen al flink daalden, is ook nog eens de wereldwijde vraag naar ruwe olie flink afgenomen. Intussen profiteert de consument van de steeds lagere tarieven.
Consument steeds kritischer Vroeger werden berichten over prijsdalingen voor kennisgeving meestal aangenomen. Maar tegenwoordig is de consument steeds kritischer. Men weet immers dat een dalende prijs effect hoort te hebben op de energietarieven thuis. Als eindgebruiker wordt het je tegenwoordig natuurlijk heel gemakkelijk gemaakt om altijd het meest gunstige tarief te scoren. Vergelijk energie op Overstappen.nl en kies direct de aanbieder met de beste prijs. Het overstappen zelf wordt voor je geregeld en zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.
De voordelen op een rij Van oudsher waren de Nederlanders tamelijk honkvast waar het de leveranciers voor energie betreft. Vroeger had je niets te kiezen, maar sinds de markt werd opengebroken, is overstappen een ware trend geworden. Voor sommigen was er aanvankelijk nog wel wat schroom, maar die lijkt intussen wel te zijn overwonnen. Men komt steeds meer tot het besef wat de voordelen van overstappen zijn:
  • Het gegeven advies is onafhankelijk
  • Het kost weinig moeite
  • Het is gratis
Juist nu de energietarieven op een historisch laag niveau aanbeland zijn, blijken meer mensen geneigd te zijn over te stappen. Ze realiseren zich dat ze al langere tijd meer hebben betaald dan nodig is en kiezen voor een andere aanbieder. Dat is goed, want het houdt de concurrentie scherp. In een markt waar de concurrentie groot is, profiteert de consument in financieel opzicht het meest. Natuurlijk zullen energieleveranciers steeds proberen om met behulp van aantrekkelijke kortingen en andere lokkertjes de klanten voor zich te winnen en voor langere tijd aan zich te binden, maar uiteindelijk is het toch het bedrag op de eindafrekening dat telt.
Zet het tarief vast Dit is tevens een goed moment om het tarief vast te zetten. Vaak bieden leveranciers de mogelijkheid om prijsschommelingen voor te zijn en het tarief voor een langere tijd vast te zetten. Omdat mag worden verwacht dat het tarief nu ongeveer de laagste waarde heeft bereikt, is die optie zeer interessant.