Schuur, vocht, lucht, wolken, gras, tuin

De grootste vijand van een schuurtje is vaak vocht. Vocht zorgt ervoor dat hout snel schimmelt en dat op den duur de spullen die in de schuur staan zijn kwaliteit verliezen. Zo zorgt vocht bijvoorbeeld voor roest wanneer je gereedschap opbergt in een vochtig schuurtje. Daarnaast vinden insecten een vochtig schuurtje ook een heerlijke schuilplek. Tijd om ervoor te zorgen dat jouw schuurtje vochtvrij is. Je doet het in drie eenvoudige stappen:

1. Maak je schuur schimmelvrij
Wanneer je wilt beginnen met het vochtvrij maken van je schuur is de eerste stap om de huidige vochtplekken en schimmels te verwijderen. Waterstofperoxide helpt schimmels te verwijderen. Daarnaast kun je de vochtplekken overschilderen met een vochtwerende verf.

2. Zorg voor goede luchtcirculatie
Door een slechte tot geen luchtcirculatie wordt een schuurtje vochtig. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het schuurtje niet zo vaak opengaat, slecht is geïsoleerd of als er geen ramen in zitten. Wil jij dat het vocht uit je schuurtje verdwijnt? Dan kun je ervoor kiezen om het raampje op een kiertje te zetten of één keer per week de deur van je schuur even open te zetten als je geen ramen hebt.

Ook kun je ventilatoren installeren, de muren isoleren of kiezen voor een nieuwe vloer. Vocht trekt zich vaak op vanuit de grond en daarom is de keuze voor een vochtwerende vloercoating erg slim.

3. Kies de juiste vochtvreters
Naast het verbeteren van de luchtcirculatie, kun je in je schuurtje gebruik maken van vochtvreters. Zo kun je kiezen voor een elektrisch apparaat dat het vocht uit de lucht haalt. Maar er zijn ook goedkopere oplossingen. Er zijn bijvoorbeeld vochtvreters in de vorm van een bakje. Deze zet je in de schuur neer en vangt het vocht op. De meeste bakjes moet je wel om de twee weken vervangen.

Vocht in de schuur? Volg deze drie stappen en maak je schuurtje vochtvrij. Succes!